TERMENI SI CONDITII

I. DEFINITII SI TERMENI:

INFINITY – este denumirea comerciala a NADORA MACANDI S.R.L., cu sediul social in Mun. Brasov, Bld. 15 Noiembrie nr. 47, bl. 1, sc. A, ap. 9, jud. Brasov, avand numar de ordine in Registrul Comertului J08/880/2019, cod unic de inregistrare fiscala RO 40675481, capital social: 300 RON.

Vanzator – Infinity sau orice partener din INFINITY Marketplace.

Cumparator – poate fi orice persoana fizica ce are varsta de peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica cu capacitate deplina de exercitiu care isi face un Cont in cadrul platformei WEB si efectueaza o Comanda acceptand prezentele termene si conditii.

Client – poate fi orice persoana fizica ce are varsta de peste 16 ani sau persoana juridica cu capacitate deplina de exercitiu care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre INFINITY (electronic, telefonic, fizic etc.) sau in baza unui acord de utilizare existent intre INFINITY si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

Utilizator – orice persoana fizica ce are varsta de peste 16 ani sau persoana juridica cu capacitatea deplina de exercitiu, inregistrata pe Platforma WEB, care, prin finalizarea procesului de inregistrare si creare a Contului de client, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

Username – pseudonim/criptonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumparator poate adauga Continut pe Site. Username-ul este asociat informatiilor din Platforma WEB ale Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Cont – sectiunea din Platforma WEB formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului plasarea si transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator/Utilizator si istoricul celui din urma in Platforma WEB (Comenzi, facturi fiscale, garantiile Bunurilor achizitionate, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Favorite – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului/Clientului sa isi creeze Liste cu Bunuri/Produse si Servicii pe care doreste sa le urmareasca/supravegheze in vederea unei posibile achizitii utilizandu-se de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire/supraveghere a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia la solicitare.

Autentifica-te - adresa de e-mail a Clientului si parola furnizate în cadrul infinity.ro în timpul procesului de creare a Contului.

Lista – sectiunea din Favorite in care Cumparatorul/Utilizatorul/Clientul poate adauga sau sterge Bunuri sau Servicii ce doreste sau nu doreste sa le urmareasca/supravegheze in vederea unei posibile achizitii de Bunuri sau Servicii pe care, ulterior, le poate sterge sau le poate adauga inapoi in cosul de cumparaturi.

Listele pot fi:

Publice: orice Client/Cumparator/Utilizator poate vizualiza Lista Cumparatorului/Utilizatorului/ Clientului in cazul in care acesta a distribuit-o pe retelele de socializare (Facebook, Instagram, Pinterest, Linkedin, YouTube, etc.) sau daca acceseaza profilul public al Cumparatorului/ Utilizatorului/Clientului din Site. Listele sunt publice, iar Cumparatorul/Utilizatorul/Clientul are posibilitatea de a le seta ca private oricand are nevoie, direct din Contul sau;

Private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului. Cumparatorul/Utilizatorul/ Clientul are posibilitatea de a le seta ca si publice oricand are nevoie, direct din Contul sau, sectiunea Favorite.

Site/Platforma WEB – magazinul online gazduit la adresa web (domeniul) infinity.ro si subdomeniile celui din urma.

Cosul meu – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului/Clientului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care intentioneaza sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care Bunurile sau Serviciile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii, Cumparatorul/Utilizatorul/Clientul va beneficia de serviciul oferit de catre Vanzator de vizualizare a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

Comanda – act electronic ce se genereaza ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator/Utilizator/Client, prin care Cumparatorul/Utilizatorul/Clientul transmite Vanzatorului cu utilizarea mijloacelor de comunicare la distanta, prin intermediul platformei WEB, dorinta sa de a achizitiona Bunuri si/sau Servicii de pe Platforma, furnizandu-i Vanzatorului datele necesare pentru incheierea si realizarea Contractului la Distanta.

Bunuri/Produse si Servicii – orice produs/bun mobil sau serviciu listat pe Platforma, inclusiv produsele si/sau serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat la distanta.

Campanie – actiune sau o serie de actiuni in vederea expunerii in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp, stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau mai multor mijloace de comunicare la distanta (de exemplu: telefon, scrisoare, e-mail, aplicatii online etc.).

Continut – reprezinta: Elemente de tip text, grafice sau multimedia, cum ar fi, dar fara a se limita la, informații despre Produse inclusiv imagini si descrieri ale acestora, videoclipuri promoționale, daca este cazul, descrieri și imagini ale persoanelor, scripturi, software, marci inregistrate, care sunt postate și distribuite în cadrul infinity.ro de către Vânzător, fiind proprietatea acestuia sau a furnizorilor sai.

Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui Bun sau Serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative si de a spune daca Bunul sau Serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Rating – forma de exprimare a gradului de multumire al Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului fata de un produs. Rating-ul se comunica sub forma de stele/nota/calificativ. Bunurile de pe Platforma WEB pot primi un punctaj de la o stea la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumparator asupra unui Bun sau Serviciu testat de catre cel din urma.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Intrebare – modalitate de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii suplimentare despre Bunurile sau Serviciile din pagina interesata.

Raspuns – informatie/explicatie scrisa si transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului ce a adresat o Intrebare in Platforma WEB, pe pagina unui anumit Bun/Servicu.

Document – prezenta sectiune Termeni si Conditii.

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (de exemplu: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/web push/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, Bunuri si/sau Servicii adaugate in sectiunile Contului, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre INFINITY, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator sau prin ordin de plata, indiferent de modalitatea de livrare.

Taxa de timbru verde – valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Zi Lucratoare - una din zilele de luni pana vineri inclusiv, cu exceptia sarbatorilor legale, declarate zile libere.

Curier - orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

II. TERMENI CONTRACTUALI:

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Platforma, Cumparatorul isi manifesta acordul privind forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul exercita operatiunile si obligatiile sale comerciale.

Notificarea primita de catre Cumparator din partea Vanzatorului, dupa momentul plasarii Comenzii, are rol doar de informare si nu exprima acceptarea Comenzii plasate. Aceasta notificare se face prin e-mail/sms sau telefonic.

Pentru motive justificate si/sau neprevazute, Vanzatorul are dreptul de a schimba cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica numarul de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta de indata Cumparatorul la adresa sa de e-mail sau la numarul de telefon, daca sunt puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata suplimentar.

Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de acceptare si expediere a Comenzii.

Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea contractului fiind certificatul/declaratia de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

III. POLITICA DE VANZARE PRIN INTERNET:

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator/Client cu mentiunea că livrarea se face doar pe teritoriul României.

Pentru motive justificate INFINITY poate sa restrictioneze accesul Utilizatorului/Cumparatorului/ Clientului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului/Clientului pe Platforma WEB, actiunile si/sau intentiile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel interesele INFINITY sau interesele colaboratorilor/furnizorilor sai. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa cu o cerere în formă scrisă pe e-mail-ul suport@infinity.ro pentru a fi informat de catre INFINITY cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus-mentionate.

Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta, inclusiv prin suport telefonic sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Platforma WEB. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

INFINITY isi rezerva dreptul de a publica pe Platforma WEB informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii utlizate de catre acesta sau de catre oricare alta persoana terta colaboratoare cu INFINITY, avand incheiate contracte de parteneriat, pentru o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil, daca este cazul.

Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Platforma WEB sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

In conditiile prevazute de legislatia in vigoare, preturile Bunurilor electronice plasate si afisate pe Platforma WEB includ Taxa de timbru verde. Daca Utilizatorul/Cumparatorul/Clientul are nevoie si solicita detalii privind suma exacta adaugata la pretul Bunului, acesta va putea contacta echipa INFINITY prin intermediul e-mail-ului sau telefonic conform datelor de contact afisate.

In cazul platilor online Vanzatorul nu este si nici nu poate fi responsabil pentru alte costuri suplimentare suportate de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

Orice informatie utilizata pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Platforma WEB (imagini statice/dinamice/prezentari video/etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Utilizarea platformei Infinity in scopul de a achizitiona bauturi alcoolice sau produse din tutun implica garantia din partea clientului ca a implinit varsta de 18 ani, astfel incat beneficiaza de drepturile legale pentru a valida o comanda si este de acord cu termenii si conditiile expuse in continut. Astfel, cel care a implinit varsta de 18 ani beneficiaza de toate drepturile si obligatiile contractuale, izvorate din raportul juridic generat de lansarea comenzii, respectiv confirmarea acesteia.

Dupa achizitionarea unui produs, Cumparatorului i se va putea solicita inscrierea unui Review legat de Bunul si/sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va putea fi transmisa catre adresa de e-mail inscrisa de Cumparator in Cont sau către nr. de telefon inscris de catre Cumparator in Cont. In acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/Clienti/Cumparatori de pe Site si se va putea implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor.

IV. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA:

Continutul, astfel cum este definit preliminar, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia expuse pe Platforma WEB, sunt proprietatea exclusiva a INFINITY, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original realizat de INFINITY, folosirea oricarui Continut in afara platformei WEB, eliminarea insemnelor ce reprezinta dreptul de autor al INFINITY asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al INFINITY. Orice incalcare a drepturilor de autor sesizata pe Site poate fi notificată pe adresa de e-mail: suport@infinity.ro

Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care faptele sale nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

Niciun Continut transmis catre Client, Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea INFINITY si/sau al angajatului INFINITY care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

In cazul in care INFINITY confera Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza un anumit continut printr-un acord de utilizare, acest drept se refera numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in mod expres in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestora continuturi pe Site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea INFINITY pentru respectivul Client/Cumparator/Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre INFINITY si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea INFINITY cu privire la acel continut.

Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau prin acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

INFINITY isi rezerva orice drepturi cu privire la proprietatea intelectuala fata de orice utilizator si/sau colaborator/furnizor precum si fata de utilizatorii profesionali/neprofesionali din afara platformei WEB. Formele de promotii, servicii, creatii video sau fotografii finantate si implementate de INFINITY pot fi folosite doar cu acordul expres al titularului.

V. MODUL DE EFECTUARE A COMENZII:

Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul poate efectua Comenzi pe Platforma WEB, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Adaugarea in cosul de cumparaturi a unui Bun si/sau un Serviciu va fi disponibila pentru achizitie doar in cazul in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul declara ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare si/sau livrare (telefon, adresa, e-mail, nume/prenume, etc.), sunt corecte, complete si adevarate la momentul plasarii Comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul isi manifesta acordul ca Vanzatorul sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula Comanda efectuata de catre Cumparator, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • atunci cand produsele sunt afisate pe Platfoma WEB ca urmare a unor erori tehnice sau pentru produsele care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi vadit eronate/derizorii pentru Produse;

 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului a tranzactiei, in cazul platii online;

 • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de INFINITY, in cazul platii online;

 • datele furnizate de catre Client/Cumparator pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunte la un Serviciu, in termen de 45 zile calendaristice la produsele comercializate de INFINITY (exceptie produsele din categoria Casa si Gradina unde termenul de returnare este de 14 zile) si termen de 14 zile la produsele comercializate de partenerii INFINITY (pentru produsele comercializate de partenerii INFINITY termenul de retragere poate sa difere), fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare.

Posibilitatea de a returna produsul in alte termene, mai sus mentionate, nu afecteaza in niciun fel drepturile legale de retur in 14 zile, prevazute de OUG nr. 34/2014.

Termenul in care poate fi exercitat dreptul de retragere sau de renuntare la un Serviciu curge:

 • din ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat;

 • din ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese.

In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste la adresa. (link aici)

In cazul in care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul solicita retragerea sa din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, cel din urma trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

 • pentru Comenzile achitate cu card bancar -> prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

 • pentru Comenzile achitate ramburs/cu numerar -> prin restituire in contul bancar indicat de Cumparator.

Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate de catre Cumparator.

Daca Bunul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa, Bunul este deteriorat), INFINITY isi rezerva dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea Bunului in stadiul initial, dupa caz, sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca resigilat sau, la solicitarea Cumparatorului, INFINITY va reexpedia Bunul, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre Cumparator.

VI. MOTIVUL DIMINUARII VALORII BUNURILOR RETURNATE:

In cazul vanzarilor la distanta Cumparatorul nu are posibilitatea de a verifica Bunurile inainte de incheierea contractului, dar are dreptul de a se retrage din contract. Din acelasi motiv, Cumparatorului i se permite sa testeze si sa verifice Bunurile pe care le-a cumparat in masura in care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a Bunurilor.

In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si de comun acord va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

Orice diminuare a valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii Bunurilor, este in responsabilitatea Cumparatorului. Pentru claritate, din pretul total al Bunului returnat, Vanzatorul va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii Bunului in proportie de 5%-50% din valoarea initiala a Bunului, dupa caz. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre Cumparator la receptionarea Bunurilor returnate.

Bunurile returnate ce prezinta urme de uzura (pete, zgarieturi, indoituri, fisuri, lovituri, etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand costurile de igienizare, cosmetizare, reparare, inlocuire a eventualelor piese deteriorate si aducere la o forma comerciala in vederea vanzarii ca produs Reconditionat/Resigilat. Valoarea finala se stabileste in functie de valoarea pieselor ce trebuie inlocuite si a manoperei de reconditionare sau ca diferenta dintre valoarea initiala a produsului nou si valoarea de revanzare a produsului folosit.

Accesoriile (manuale de utilizare, CD-uri, cabluri, etc.) aflate in cutia Bunului precum si ambalajul original al acestuia fac parte integrala din Bun. Ca urmare, Cumparatorul are obligatia atunci cand isi exercita dreptul de retragere din contract sa il returneze in ambalajul original nedeteriorat, protejat prin infoliere cu folie pentru ambalat din plastic transparent sau ambalat in cutie din carton (fara etichete lipite pe acesta, fara taieturi, rupturi, etc.) si impreuna cu toate accesoriile acestuia.

In cazul in care Cumparatorul isi exercita dreptul de retragere dupa ce a utilizat Bunurile intr-o masura care depaseste limita necesara stabilirii naturii, caracteristicilor si modului de functionare a acestora, Cumparatorul este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii Bunurilor.

Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Bunurilor care rezulta din manipulari altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii Bunurilor.

In vederea stabilirii naturii, caracteristicilor si modulelor de functionare a Bunurilor, Cumparatorul trebuie sa le manipuleze si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin fizic real. De exemplu: Cumparatorul trebuie doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte la diverse ocazii.

VII. DISPONIBILITATEA UNUI BUN VA FI AFISATA PE PLATFORMA WEB IN FELUL URMATOR:

“in stoc” – avem mai mult de 3 bucati in stocul INFINITY;

“cantitate limitata” – avem mai putin de 3 bucati in stocul INFINITY;

”in stoc furnizor” – Bunul nu este disponibil in stocul INFINITY. Daca inregistrezi o Comanda pentru un Bun care are in dreptul lui ”in stoc furnizor”, unul dintre consultantii nostri de vanzari te va contacta in cel mai scurt timp ca sa iti comunice disponibilitatea Bunului.

”la comanda” – Bunul nu este disponibil in stocul INFINITY si pentru moment nu avem informatii despre disponibilitatea acestuia in stocul furnizorului. Dar, daca inregistrezi o Comanda pentru un Bun care are in dreptul lui ”la comanda”, unul dintre consultantii nostri de vanzari va verifica disponibilitatea produsului in stocul furnizorului si te va contacta ca sa iti comunice disponibilitatea Bunului.

“precomanda” – Bunul nu este disponibil in stocul INFINITY si nici in stocul furnizorului. Dar, daca inregistrezi o comanda pentru un Bun care are in dreptul lui “precomanda”, unul dintre consultantii nostri de vanzari va verifica termenul de aprovizionare al furnizorului si te va contacta ca sa iti comunice disponibilitatea Bunului;

“stoc epuizat” – Bunul nu mai este disponibil in stocul INFINITY.

”momentan indisponibil” – momentul nu putem procura Bunul pentru ca nu se gaseste in stocul furnizorului.

VIII. BUNURI SI/SAU SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE:

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

 • contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat la cunostinta/a inteles faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;

 • furnizarea de Bunuri si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla/garanta si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

 • furnizarea de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate conform indicatiilor clare ale acestuia;

 • furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

 • furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;

 • furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

 • furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii Contractului, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 (treizeci) de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata pe care Vanzatorul nu le poate controla;

 • contractele in cazul carora Cumparatorul a solicitat in mod special Vanzatorului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. In situatia in care, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de Cumparator sau furnizeaza alte Bunuri decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;

 • furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

 • furnizarea de ziare periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;

 • furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat la cunostinta faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.

IX. CONFIDENTIALITATEA

INFINITY va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

Nicio declaratie publica, promovare, marketing, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestei Platforme WEB, se ofera Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul platformei WEB. INFINITY nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

X. INFORMARI SI NOTIFICARI COMERCIALE:

Cumparatorul/Utilizatorul/Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Informarile si Comunicarile Comerciale, continand informatii generale si tematice, inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

 • prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Informari si Comunicari Comerciale primite de la Vanzator;

 • prin contactarea Vanzatorului;

 • prin adaugarea de Bunuri sau Servicii in sectiunea din Cont:

“Cosul meu”- Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire la existenta Bunurilor sau Serviciilor in sectiunea “Cosul meu” si la disponibilitatea stocului de Bunuri sau Serviciilor adaugate in sectiunea “Cosul meu”;

“Favorite”- Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire la modificarea pretului Bunurilor sau Serviciilor adaugate in sectiunea “Favorite”, disponibilitatea stocului sau Serviciilor/Bunurilor adaugate in sectiunea “Favorite”.

In urma achizitionarii unui Bun sau Serviciu, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire la sugestii de Bunuri sau Servicii recomandate a fi utilizate impreuna cu Bunul sau Serviciul achizitionat.

Clientul/Utilizatorul se poate dezabona, in orice moment, de la Comunicarile Comerciale mentionate la punctul IX prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la INFINITY sau prin contactarea INFINITY in acest sens.

De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Bunuri si Servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului si nici transmise catre terti si nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea telefonica/e-mail a INFINITY.

XI. FACTURAREA SI MODALITATEA DE PLATA:

Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul platformei WEB infinity.ro includ T.V.A., conform legislatiei in vigoare.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii, conform cu legislatia in vigoare.

Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de INFINITY si/sau Serviciilor vandute de partenerii INFINITY Marketplace, precum si pentru orice alte plati aferente Comenzii, in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau, sau va fi adaugata in colet, la livrarea produselor.

Pentru o corecta comunicarea a facturilor aferente Comenzilor, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

Prin aceasta modalitate de comunicare, Cumparatorul, accesand Contul sau in sectiunea Facturile mele, va detine o evidenta a facturilor emise de INFINITY, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre INFINITY in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator.

In cazul in care aceste informatii nu sunt disponibile in 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de e-mail: suport@infinity.ro.

Plata online cu card este o modalitate rapida, care consta in efectuarea platii online prin intermediul procesatorului de plata pus la dispozitie de PayU.

Optiunea pentru plata poate fi activata de catre Utilizator sau Cumparator in orice moment din Cont; procedura de inscriere a cardului poate fi consultata aici.

XII. LIVRAREA BUNURILOR:

Conditiile si termenele de livrare a bunurilor si serviciilor vandute prin intermediul INFINITY le regasesti pe pagina aferenta fiecarui produs. Conform art. 18 din OUG nr 34/2014 republicata si actualizata, lnfinity livreaza produsele transferand posesia fizica sau controlul asupra produselor catre consumator, fara intarziere nejustificata si in orice caz, in decurs de cel mult 30 de zile de la incheierea contractului. Conditiile de livrare a Bunurilor si Serviciilor vandute de catre partenerii INFINITY Marketplace le regasesti in sectiunea Livrare.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

XIII. GARANTII:

Toate Bunurile comercializate de catre INFINITY, cu exceptia Bunurilor resigilate si/sau cele exceptate de legislatie, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi (exceptie Bunurile resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

In cazul Bunurilor vandute si livrate de INFINITY, certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre INFINITY.

In cazul Bunurilor vandute si livrate de INFINITY prin partenerii Marketplace, Cumparatorul va primi la livrare pentru fiecare Bun care beneficiaza de garantie un certificat de garantie cu toate detaliile centrului de service care asigura reparatiile pe durata termenului de garantie. Garantia Bunurilor achizitionate prin intermediul INFINITY de la partenerii Marketplace este asigurata de catre service-ul autorizat mentionat pe certificatul de garantie aferent Bunului sau de catre Vanzator.

Pentru Bunurile din comanda care beneficiaza de garantie in baza certificatelor de garantie emise de catre INFINITY, acesta va transmite Cumparatorului aceste certificate de garantie in format electronic/fizic, prin adaugarea certificatului de garantie aferent Bunului in Contul Cumparatorului, posta electronica la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau alaturi de produsele comandate, in colet.

Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent Bunului din Comanda, Cumparatorului ii revine obligatia de a-si actualiza ori de cate ori este nevoie datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

In cazul in care aceste informatii nu sunt disponibile in 48 (patruzeci si opt) de ore in contul de client, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de e-mail: suport@infinity.ro.

In cazul Bunurilor resigilate, certificatul de garantie este emis de catre INFINITY, iar garantia poate sa acopere o perioada diferita fata de perioada de garantie a aceluiasi Bun nou, sigilat. Perioada de garantie este specificata in certificatul de garantie pentru fiecare Bun resigilat in parte. Conditiile de utilizare, manipulare si transportare a unui Bun resigilat sunt aceleasi cu cele de la produsele sigilate si beneficiaza de aceleasi servicii daca nu este stipulat altfel in pagina produsului.

Anularea garantiei produselor poate avea loc in urmatoarele situatii:

 • nerespectarea de catre cumparator a conditiilor de manipulare, transport, pastrare, punere in functiune, exploatare si intretinere prevazute in documentatia ce insoteste produsul;

 • deteriorari mecanice, termice, plastice datorate incendiilor, accidentelor de orice fel, vibratiilor, intemperiilor sau neglijentei in utilizare;

 • operarea in afara parametrilor aprobati de producator/distribuitor;

 • utilizarea altor accesorii si piese decat cele aprobate de INFINITY;

 • modificarea produsului, inclusiv interventii neautorizate asupra mecanismelor/programelor software furnizat impreuna cu produsul/aparatul;

 • interventii asupra produsului efectuate de oricine altcineva decat INFINITY sau a centrelor de service desemnate;

 • in cazul in care produsul prezinta urme de contact cu lichid (componente oxidate);

 • defectele de orice fel aparute ca urmare a uzurii depășite de limitele normale a folosirii produsului;

 • din alte motive ce tin de specificul fiecarui produs in parte.

XIV. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR:

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la momentul livrarii, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului la locatia indicata in Comanda (prin livrare se intelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

XV. RASPUNDERE:

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel, pe care Cumparatorul sau oricare terta persoana le poate suferi in urma respectarii de catre Vanzator a tuturor obligatiilor sale conform Comenzii; de asemenea, Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune materiale/morale care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si nici in cazul pierderii acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului si, în masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul/Utilizatorul/Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc toate Termenele si Conditiile platformei WEB, in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul infinity.ro, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Vanzatorul isi rezerva dreptul si va putea actualiza si/sau modifica periodic Termenele si Conditiile platformei WEB pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare ale acesteia sau orice alte modificari conform legislatiei in vigoare. Documentul este opozabil Clientilor/Utilizatorilor/Cumparatorilor de la momentul afisarii in Platforma WEB. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe Platforma WEB versiunea modificata a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

XVI. NOTAREA SI SCRIEREA REVIEW-URILOR, COMENTARIILOR:

Scrierea de Review-uri si de Comentarii de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori se face in sectiunile “Recenzii” si “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi pozitive sau negative, facand referire la caracteristicile si modul de folosire a unui produs sau serviciu. La momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu pe Platforma WEB, Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetua, irevocabila, nelimitata teritorial, astfel dand dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa continutul inaintat spre publicare.

Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii platformei WEB, la momentul scrierii unui Review/Comentariu in sectiunile delimitate special in acest sens sunt obligati sa respecte urmatoarele reguli:

 • Sa se refere doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al produsului sau serviciului experimentat, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pretul, ofertele promotionale) sau alte informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;

 • Sa foloseasca exclusiv limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in domeniul respectiv din care face parte bunul;

 • Sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara cuvinte necenzurate si fara termeni discriminatori precum si fara orice tip de jigniri sau orice alte cuvinte ce sunt in masura sa afecteze un alt Utilizator/Client/Cumparator;

 • Sa se asigure ca informatiile introduse sunt adevarate, drepte, neinselatoare si in conformitate cu legislatia in vigoare;

 • Sa se asigure ca respecta toate drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

 • Sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site;

 • Sa nu faca referire la alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii asemanatoare;

 • Sa nu solicite si sa nu furnizeze date ce tin de individualizarea sa sau date cu caracter personal;

 • Sa nu faca referire la alte platforme WEB asemanatoare cu cea a Vanzatorului;

 • Sa nu utilizeze sau sa copieze opiniile altor Utilizatori/Clienti in alte scopuri decat cel cu titlu de documentare/informare;

 • Sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii care sa contina materiale de natura publicitara;

 • Sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi doar datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Platforma WEB.

Utilizatorul/Clientul, in momentul inscrierii unui Review, va adauga si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.

Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii ce inscriu Recenzii la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli:

 • fisierele incarcate vor contine imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;

 • fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran, a orientarii sexuale sau politice;

 • fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;

 • fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca Vanzatorul.

La momentul in care un Review/Comentariu este semnalat de catre un Utilizator/Client/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut va fi in cel mai scurt timp verificat de catre Vanzator pentru a determina daca intr-adevar incalca Termenii si Conditiile platformei WEB. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.

In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod constant de catre unul si acelasi Utilizator/Cumparator, acesta va putea suspenda posibilitatea celui din urma de a inscrie Review-uri/Comentarii in sectiunea “Review-uri”.

In cazul sesizarilor si reclamatiilor la adresa unui Bun si/sau Serviciul achizitionat, Utilizatorii/Cumparatorii au la dispozitie formularul de sesizari din cadrul platformei WEB. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau a sesizarilor este de 14 de zile calendaristice de la receptionarea acestora.

XVII. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL:

Pentru informare se va accesa POLITICA DE CONFIDENTIALITATE cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

XVIII. FOLOSIREA COOKIE-URILOR:

Pentru Informare se va accesa DESPRE COOKIE-URI care face parte din prezentul Document.

XIX. FORTA MAJORA:

Niciuna dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, este datorata unui eveniment de forta majora sau unei situatii de urgenta instituita pe teritoriul Romaniei. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

XX. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA:

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori/Cumparatori sau alte terte persoane ce au legatura cu prezentul contract se vor solutiona pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din judetul Brasov.

XXI. INFORMATII PRIVIND DEEE:

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat.

Avand in vedere prevederile O.U.G. nr. 195/2005 – referitoare la protectia mediului si O.U.G. nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, Utilizatorii/Clientii vor avea in vedere urmatoarele:

Utilizatorii/Cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE;

Colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin serviciul public de colectare a DEEE, direct prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE.